تصفیه آب در صنایع نیروگاهی

طبق آمارهای ارائه‌شده از سوی نهادهای رسمی، در حال حاضر نیروگاه های کشور به ویزه نیروگاه هایی که با سوخت‌های فسیلی در کشور برق تولید می‌کنند، بیش از 80 درصد آب مصرفی کل صنایع را به خود اختصاص داده و با توجه به موقعیت نیروگاه‌های کشور که اغلب از منابع آب دریا فاصله‌دارند، با برداشت آب از منابع زیرزمینی، آسیب‌های جدی زیست‌محیطی را موجب شده‌اند.

کاربرد تصفیه آب در صنایع نیروگاهی چیست؟

دستگاه تصفیه آب صنعتی نیروگاه اسمزمعکوس

دستگاه تصفیه آب صنعتی نیروگاه اسمزمعکوس

در نیروگاه‌ها، آب به‌صورت چرخه‌ای درحرکت است و در این ‌بین به دلیل تبخیر بخشی از آب (در برج‌های خنک‌کن و بویلرها) و همچنین خروج آب Blow-down بویلرها و سیکل آب‌خنک کن، نیازمند ورود آب جبرانی به سیستم هست که حجم آب جبرانی به‌گونه‌ای است که نیروگاه‌ها را به یکی از صنایع پرمصرف درزمینه آب تبدیل کرده است.

یکی از راهکارهایی که برای کاهش آب مصرفی نیروگاه‌ها می‌توان بکار برد، استفاده مجدد از پساب تولیدی نیروگاه می‌باشد. برای تصفیه پساب تولیدی نیروگاه‌ها استفاده از روش ترکیبی اسمز معکوس به همراه اولترافیلتراسیون یا به طور خلاصه UF/RO یکی از پربازده‌ترین روش‌ها هست. به صورتی که به‌راحتی می‌توان حدود 70 درصد پساب تولیدی را تصفیه و به چرخه تولید بازگرداند. این بدین معنی است که اگر همه نیروگاه‌های کشور از سیستم‌های تصفیه پساب استفاده کنند، چند ده میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی خواهد شد.

در این روش پساب بعد از عبور از فیلترهای مقدماتی (شنی و کربنی)، از یک ماژول اولترافیلتراسیون استفاده‌شده و بعدازآن وارد سیستم اسمز معکوس می‌شود. لازم به ذکر است طراحی این سیستم‌ها و انتخاب ماژول‌های اولترافیلتراسیون و ممبرین‌های اسمز معکوس از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و با ماژول‌ها و ممبرین‌های سیستم های معمول متفاوت می باشد و درصورتی‌که درست طراحی و انتخاب نشود، سیستم عملکرد مناسب نخواهد داشت.

شرکت عمران سازان مهاب با بیش از دو دهه تجربه درزمینه طراحی و ساخت دستگاه‌های تصفیه آب و سیستم‌های تصفیه فاضلاب و تأمین تجهیزات، تأمین مواد شیمیایی، با در اختیار داشتن کارشناسان مجرب و متخصص، آماده ارائه خدمات فنی و مهندسی در ارتباط با سیستم‌های آب شیرین و همچنین تصفیه پساب جهت استفاده مجدد (و نه تخلیه به محیط‌زیست)، همگام با فن‌آوری‌های نوین در دنیا است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.