ضدعفونی با نور فرابنفش UV
ضدعفونی با استفاده از نور UV یک روش فیزیکی برای از بین بردن میکروارگانیسم ها می باشد. در این روش میکرو ارگانیسم از طریق تابیدن امواج UV با طول موج مشخص غیر فعال می شود و هیچ ماده ی شیمیایی وارد آب نمی شود.
وجود میکروارگانیسم فعال درون پساب و ورود آن به سیستم غشایی می تواند در مرور زمان باعث بروز پدیده بایوفولینگ و از بین رفتن ممبرین ها شود. ار آنجا که در اکثر پروژه های استحصال پساب یا استفاده مجدد از فاضلاب، در انتهای فرایند نیازمند سیستم های غشایی هواهیم بود لذا لازم است پساب قبل از ورود به سیستم غشایی تحت فرایند ضدعفونی قرار گیرد.
سیستم های UV در ضد عفونی پساب
یکی از بهترین و موثرترین روش ها استفاده از سیستم های UV می باشد. بسیاری از ویروس ها و میکروب هایی که کلر توان حذف آن ها را ندارد توسط نور UV غیرفعال می شوند.
یکی از مهمترین مزایای سیستم های UV عدم نیاز به موارد شیمیایی می باشد. با توجه به اینکه از ماده شیمیایی استفاده نمی شود هیچگونه محصول جانبی در این فرایند ضدعفونی ایجاد نمی شود.
با توجه به این موضوع که سیستم های UV از طریق تابش اشعه نسبت به ضدعفونی اقدام می کنند لازم است تا میزان کدورت پساب قبل از ورود آن به درون رأکتور UV کاهش یابد. به همین دلیل است که در فرایندهای استفاده مجدد از پساب، سیستم UV پس از فیلتر های شنی یا Dual Media نصب می شود.
نکته ی مهم دیگر استفاده از سیستم UV پس از فرایند ازن زنی می باشد. به این فرایند در اصطلاح سیستم اکسیداسیون پیشرفته یا AOP گفته می شود. در بسیاری از واحدهای استحصال پساب، از روش ترکیبی ازن و UV به منظور کاهش میزان COD استفاده می شود. ازن باقیمانده در پساب به هنگام عبور از مجاورت نور UV تولید رادیکال های هیدروکسیل می دهند که دارای فعالیت بسیار بالایی در صدعفونی می باشند.
نور فرابنفش از طریق اختلاف پتانسیل ایجاد شده در یک لامپ حاوی بخار جیوه تولید می شود. فشار بخار درون لامپ بر روی طول موج ایجاد شده موثر می باشد. در بسیاری از کاربردهای ضدعفونی از لامپ هایی با طول موج 254 نانومتر استفاده می شود.
لامپ UV
این لامپ ها درون محفظه ای که عمدتا از جنس استیل ضد زنگ می باشد قرار می گیرند. این محفظه یا همان رأکتور دارای یک ورودی و یک خروجی می باشد. جریان پساب پس از عبور از مراحل مختلف پیش تصفیه نظیر فیلتر های شنی، کربنی و … وارد سیستم UV شده و در مجاورت اشعه قرار می گیرد. برای جلوگیری از تماس مستقیم جریان پساب با لامپ، از غلاف های از جنس کوارتز استفاده می ود که لامپ ها درون آن قرار می گبرند. دلیل استفاده از جنس کوارتز به دلیل جذب حداقلی اشعه UV توسط کوارتز می باشد.
به طور کلی تجهیزات یک سیستم UV شامل محفظه استیل یا رأکتور، لامپ، کوارتز، سنسور اشعه، ترانس یا همان بالاست می باشد. سنسورهایی روی محفظه وجود دارد که میزان انرژی تابش شده را اندازه گیری می کند. از این طریق می توان نسبت به تعیین زمان تعویض لامپ ها اقدام نمود.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص طراحی سیستم های ضدعفونی با نور UV با کارشناسان این شرکت تماس حاصل نمایید.
همچنین به منظور آگاهی بیشتر در خصوص سیستم های UV به قسمت مقالات مراجعه فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.